Carpaccio z buraka z awokado i serem feta

carpaccio z buraka i awokado i sera feta

Carpaccio to tradycyjna, włoska, mięsna przystawka. Ja przedstawiam jej wegetariańską wersję, czyli carpaccio z buraka z dodatkiem awokado i sera feta. Doskonale sprawdzi się jako przekąska lub przystawka podczas większej uczty 🙂 Wygląda świetnie a przy tym wyśmienicie smakuje. Ja polubiłam carpaccio i mam nadzieję, że Wam również zasmakuje. Smacznego!

Składniki na carpaccio:

  • 1 duży burak
  • 0,5 awokado
  • ser feta
  • sos balsamiczny lub sos z granatów
  • pieprz
  • listki bazylii

carpaccio burak awokado ser feta na talerzu

 

Przygotowanie carpaccio z buraka:

  1. Ugotowanego lub upieczonego buraka kroimy w bardzo cienkie plasterki
  2. Układamy je na talerzu
  3. Na środek dodajemy obrane awokado pokrojone w paseczki
  4. Całość posypujemy pokruszonym serem feta
  5. Polewamy wszystko sosem i doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem
  6. Na koniec carpaccio dekorujemy listkami bazylii

carpaccio z buraka z dodatkiem awokado i sera feta

carpaccio z buraka z awokado i serem feta

Zobacz inne

1 Komentarz

  • Dietetyk Na Walizkach
    Odpowiedz Dietetyk Na Walizkach 18 kwietnia 2019 at 17:54

    Bardzo ciekawe połączenie 🙂 Widziałam podobne, ale ze świeżym szpinakiem.

  • Napisz komentarz