Super prosty przepis na pyszne śniadanie. Można wykorzystać czerstwy chleb, który już się nie nadaje na kanapki.
Składniki:
- 4 duże kromki chleba
- 1 dojrzały banan
- 1 jajko
- 1/4 łyżeczki cynamonu
- 2 łyżki mleka
- płatki migdałowe
- cukier puder (opcjonalnie)
Przygotowanie:
- W misce rozgniatamy widelcem banana.
- Dodajemy do niego jajko, mleko i cynamon.
- Wszystko dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
- Na patelnię wlewamy olej tak aby zakrył całą powierzchnię i rozgrzewamy go na średnim ogniu.
- Kromki chleba maczamy z obydwu stron w masie bananowo-jajecznej następnie obtaczamy w płatkach migdałowych.
- Smażymy po obu stronach na złoty kolor.
- Gotowe tosty możemy posypać cukrem pudrem lub podać z owocami.
Smacznego!
Brak komentarzy