Tosty bananowo – cynamonowe w płatkach migdałowych

Super prosty przepis na pyszne śniadanie. Można wykorzystać czerstwy chleb, który już się nie nadaje na kanapki.

Składniki:

  • 4 duże kromki chleba
  • 1 dojrzały banan
  • 1 jajko
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • 2 łyżki mleka
  • płatki migdałowe
  • cukier puder (opcjonalnie)

Przygotowanie:

  1. W misce rozgniatamy widelcem banana.
  2. Dodajemy do niego jajko, mleko i cynamon.
  3. Wszystko dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
  4. Na patelnię wlewamy olej tak aby zakrył całą powierzchnię i rozgrzewamy go na średnim ogniu.
  5. Kromki chleba maczamy z obydwu stron w masie bananowo-jajecznej następnie obtaczamy w płatkach migdałowych.
  6. Smażymy po obu stronach na złoty kolor.
  7. Gotowe tosty możemy posypać cukrem pudrem lub podać z owocami.

Smacznego!

Tosty-owsiano-bananowe
Tosty-owsiano-bananowe

Zobacz inne

Brak komentarzy

Napisz komentarz