Przed Wami kolejny przepis na burgera w wersji wegetariańskiej. Tym razem z pysznymi zielonymi szparagami i piklowaną cebulą.
Składniki (2 duże burgery):
- 2 bułki do burgerów (polecam zrobić własne)
- 1 opakowanie sera halloumi
- kilka zielonych szparagów
- piklowana czerwona cebula (przepis znajdziesz na blogu)
- ok. 90g hummusu
- kilka listków sałaty
Sos:
- 1 płaska łyżka jogurtu naturalnego lub greckiego
- 1 czubata łyżka majonezu
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- sól
- spora szczypta kolorowego pieprzu
Przygotowanie:
- W miseczce mieszamy ze sobą składniki na sos.
- Szykujemy dwie patelnie. Na jednej podsmażamy na brązowo pokrojony w grube plastry ser halloumi, na drugiej smażymy/grillujemy zielone szparagi (łodygi przekrawamy na pół).
- Gdy wszystkie składniki będą gotowe składamy nasze burgery.
- Bułki przekrawamy na pół i rumienimy na suchej patelni.
- Dolna bułkę smarujemy grubo hummusem, kładziemy na nim sałatę, następnie ser halloumi, piklowaną czerwoną cebulę, szparagi.
- Całość polewamy sosem jogurtowo-majonezowym i kładziemy ostatnią warstwę – bułkę.
Smacznego!
1 Komentarz
Nie sądziłam że to naprawdę może być pyszne….ale jest, coś niesamowitego:)