Pyszne i pożywne śniadanie z jajek i fasolki. Do tego sałatka z ogórków i oliwek oraz świeże pieczywo. Takie śniadanie zasmakuje każdemu!
Składniki:
- 1 puszka fasolki w pomidorach
- 2 jajka
- 0,5 ogórka
- garść zielonych oliwek
- 0,5 cebuli czerwonej
- suszona bazylia i oregano
- oliwa
- sól i pieprz
- pieczywo
Przygotowanie:
- Ogórka obieramy ze skórki, kroimy w półplasterki i wrzucamy do miski. Dodajemy do niego oliwki i cebulę. Skrapiamy oliwą i mieszamy.
- Fasolkę wrzucamy na rozgrzaną patelnię doprawiamy solą i pieprzem oraz ziołami.
- Wbijamy do niej jajka i doprawiamy solą. Zmniejszamy ogień i przykrywamy pokrywką. Gotujemy do momentu, aż białko się zetnie a żółtko pozostanie płynne.
- Gotową fasolkę z jajkiem podajemy z sałatką oraz pieczywem.
Smacznego!
Brak komentarzy