Pasta z tuńczyka

Prosta i szybka pasta, idealna na kanapki. Dodatek chilli sprawia, że pasta nabiera wyraźnego, lekko ostrego smaku.

Składniki:

  • 150g tuńczyka w sosie własnym
  • 1 duży ogórek konserwowy
  • pół cebuli czerwonej
  • pół papryczki chili bez pestek
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego lub greckiego (opcjonalnie)
  • 2 łyżki majonezu
  • pieprz

Przygotowanie:

  1. Tuńczyka odsączamy z sosu, wrzucamy do miski i rozdrabniamy widelcem.
  2. Dodajemy do niego cebulę i ogórka konserwowego pokrojonego w drobną kostkę oraz bardzo drobno pokrojoną papryczkę chilli (bez pestek).
  3. Doprawiamy całość musztardą, jogurtem, majonezem i pieprzem. Mieszamy i wkładamy do lodówki na minimum godzinę.

Smacznego!

Pasta-z-tunczyka
Pasta-z-tunczyka

Zobacz inne

Brak komentarzy

Napisz komentarz