Pudding jaglano-bananowy z granatem, orzechami i jabłkiem

pudding jaglano-bananowy z granatem orzechami i jablkiem zdjecie glowne

Jeśli brakuje Wam pomysłu na pyszne i zdrowe śniadanie lub przekąskę to pudding jaglano-bananowy jest strzałem w dziesiątkę. Można przygotować go z ulubionymi owocami i bakaliami. Pyszne i pożywne, a przy tym łatwe w transporcie (np. do pracy) 😉

 

Składniki (2 porcje):

  • kasza jaglana (ok. 100g)
  • 2 banany
  • 0,5 granata
  • orzechy (ok. 50g)
  • 0,5 jabłka
  • 2 łyżki syropu daktylowego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki wody

pudding jaglano-bananowy z granatem orzechami i jablkiem skladniki

 

Przygotowanie:

Do pojemnika wrzucamy ugotowaną kaszę i banany. Wlewamy syrop daktylowy, wodę i sok z cytryny. Całość blendujemy do uzyskania gładkiej masy. Nakładamy do miseczek, wrzucamy orzechy i owoce wedle uznania – ja proponuję granata i jabłko ale wybór należy do Was 🙂

pudding jaglano-bananowy z granatem orzechami i jablkiem przygotowanie granata

 

Ciekawostka

Granat:

  • jest jedynym owocem zawierającym sprzężone kwasy tłuszczowe, które działają jak przeciwutleniacze
  • jest bogaty w witaminy B1, B2, C oraz w potas i magnez
  • sok z granatu przeciwdziała impotencji

pudding jaglano-bananowy z granatem orzechami i jablkiem widok w misce

 

Zobacz inne

Brak komentarzy

Napisz komentarz